Ruokanurkkaus: Laskiaispullat hillolla
Mansikkaiset laskiaispullat on resepti kaikille, joiden mielestä laskiaispulliin kuuluu hillo. Voit tehdä taikinan itse tai käyttää esipaistettuja pullia.
Ainekset
12 kpl
Pullataikina
-
- 2 1/2 dl Pirkka maitoa
- 25g hiivaa tai 1 ps (11 g) kuivahiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1/2 tl suolaa
- n. 7dl Pirkka vehnäjauhoja
Voiteluun
-
- 1kananmuna
Pinnalle
-
- raesokeria
Mansikkatäyte
-
- 250g (n. 5 dl) mansikoita (pakaste)
- n. 1/2 dl sokeria
Lisäksi
-
- 1 prk(2 dl) kuohu- tai vispikermaa
- 1 tl vanilliinisokeria
Valmistus
yli 60 min
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
- Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
- Sulata mansikat. Valuta mansikoista mehu. Sekoita joukkoon sokeri samalla mansikoita hieman survoen. Jätä mukaan sattumia.
- Halkaise pullat jäähtyneenä. Paina pullien keskelle kolo täytettä varten.
- Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla. Täytä pullat mansikkatäytteellä ja kermavaahdolla. Tarjoa heti.
Tekijät: Matilda ja Patricia
Lähde: K-ruoka