Ruokanurkkaus: Piparkakkutaikina
Piparitaikina on helppo valmistaa ihan itse kotona. Anna taikinan kovettua yön yli jääkappisa näin siitä tulee täydellinen.
Ainekset:
125 g voita
1 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1 ½ tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl jauhettua pomeranssi kuorta
1 tl jauhettua kaardemummaa
½ tl jauhettua neilikkaa
1 kananmuna
4-4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl sodaa
Valmistus: yli 60 min
- Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
- Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. (Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita.) Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
- Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä muoteilla erilaisia pipareita.
- Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 5-8 minuuttia ja isoja pipareita 175 asteessa 8-12 minuuttia. Paista samankokoiset piparit samalla pellillä.
lähde: K-Ruoka
Tekijät: Matilda ja Papu