Viikon vieras: Pekka Pouta

ppp

Saimme haastettelun MTV:n meteorologilta Pekka Poudalta. Pouta siis ennustaa säätä uutisissa. Valitettavasti emme päässeet haastattelemaan häntä henkilökohtaisesti, joten teimme haastattelun sähköpostitse.

TV-meteorologin työhön kuuluu paljon muutakin kuin kameran edessä työskenteleminen. Ennen lähetystä hän laatii ennusteen ja valmistaa grafiikkaa eli tekee sääkartat. Televisiostudiossa ei voi esiintyä ilman meikkiä, siksi miehetkin käyvät maskissa joka päivä. Mutta töissäkään ei ole aina kiire.

– Joskus myös torkun, syön ja pelailen, kertoo Pouta työpäivästään.

Suorissa lähetyksissä kaikki ei mene aina täydellisesti. Pouta kertoi hieman omista töppäilyistään:

– Pahin mokani oli unohtaa lähetys, eli en tullut lähetykseen ollenkaan.

Ennen nykyisiä laitteita käytettiin green screeniä, jolloin kaikki kuvassa oleva vihreä poistetaan ja tilalle lisätään esim. sääkartta. Pouta kertoo olleensa vihreällä ja sinisellä näytöllä. Nykyinen systeemi on ollut käytössä vasta kymmenisen vuotta.

Poudan mielestä mukavinta meteorologin työssä on, kun lähes joka päivä saa oppia jotain uutta.

– Tai saa oivalluksen siitä miksi sää menee just noin.

Halusimme varmistaa että kirjoitimme sanan “meteorologi” oikein. Kyllä kirjoitimme.

Poudan sukunimi viittaa paljolti sääasioihin. Liittyykö Poudan sukunimi uravalintaan? Sitä onkin mietitty ja vihdoin saimme vastauksen.

– En tiedä. Ehkä vähän. Se oli vähän vitsi jo lukioaikana, kertoo Pouta.

Meteorologi ei ollut alkuperäien uravalinta. Pouta halusi lapsena olla lasinpuhaltaja tai taiteilija. Tosin vähän vaihtelevasti.
Jos itse haluaisit ryhtyä isona meteorologiksi, ja haluaisit tietää mihin oppiaineisiin kannattaisi panostaa, niin tässä tilaisuus kuulla ammattilaiselta.
– Matikka, englanti ja luonnontieteet.

Pääsimme vähän työelämää syvemmälle ja saimme kuulla Poudan harrastuksista, joita ovat juoksu, sali, koira (Sini) ja maalaaminen, jos ennättää.

Pouta on syntynyt vuonna 1968 ja kotoisin Savonlinnasta.

Kiitämme ja kumarramme Pekka Poudalle ja toivomme, että kaikki nauttivat tästä jutusta!

Reportterina toimivat Oona ja Monika

Comments are closed.