Ruokanurkkaus: Itsetehty lasagne
Lasagne on perinteinen italialainen ruokalaji, joka koostuu kerroksittain ladotuista pastalevyistä, jauhelihakastikkeesta sekä juustokastikkeesta. Parhaimmillaan lasagne on mehevän kostea ja täyteläinen.
Ainekset
9 |
lasagnelevyä
|
JAUHELIHAKASTIKE |
|
---|---|
400 g |
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
|
3 (300 g) |
sipulia
|
4 – 5 |
valkosipulin kynttä
|
1 rkl | |
2 tlk (à 400 g) |
tomaattimurskaa
|
1 dl |
vettä
|
2 |
liha-juuresliemikuutiota
|
1 rkl |
sokeria
|
¼ tl |
jauhettua valkopippuria
|
JUUSTOKASTIKE |
|
3 rkl | |
3 rkl |
vehnäjauhoja
|
6 dl | |
1 pussi (150 g) | |
½ tl |
suolaa
|
¼ tl |
jauhettua valkopippuria
|
VOITELUUN |
|
1 – 2 rkl | |
PINNALLE |
|
1 dl |
OHJE
Valmistus 2h
-
JAUHELIHAKASTIKE
-
Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa.
-
Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit ½ dl:la vettä ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama min.
-
JUUSTOKASTIKE
-
Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
-
Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
-
LASAGNEN VALMISTUS
-
Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
-
Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
-
Kypsennä 175 asteessa n. 1 tunti. Anna vetäytyä 15 – 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Tekijä: Matilda