Ruokanurkkaus: Itsetehty lasagne

Lasagne on perinteinen italialainen ruokalaji, joka koostuu kerroksittain ladotuista pastalevyistä, jauhelihakastikkeesta sekä juustokastikkeesta. Parhaimmillaan lasagne on mehevän kostea ja täyteläinen.

Ainekset

9
lasagnelevyä

JAUHELIHAKASTIKE

400 g
naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
3 (300 g)
sipulia
4 – 5
valkosipulin kynttä
1 rkl
2 tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
2
liha-juuresliemikuutiota
1 rkl
sokeria
¼ tl
jauhettua valkopippuria

JUUSTOKASTIKE

3 rkl
3 rkl
vehnäjauhoja
6 dl
1 pussi (150 g)
½ tl
suolaa
¼ tl
jauhettua valkopippuria

VOITELUUN

1 – 2 rkl

PINNALLE

1 dl

 

OHJE

Valmistus 2h

  1. JAUHELIHAKASTIKE

  2. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja valkosipuli pannulla rasvassa.
  3. Lisää tomaattimurskat. Huuhtele molemmat tölkit ½ dl:la vettä ja lisää jauhelihan joukkoon. Lisää liemikuutiot, sokeri ja pippuri. Anna kiehua alhaisella lämmöllä muutama min.
  4. JUUSTOKASTIKE

  5. Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä vehnäjauhot.
  6. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen ja lisää juustoraaste. Mausta kastike.
  7. LASAGNEN VALMISTUS

  8. Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta. Lado päälle 3 lasagnelevyä. Laita päälle taas jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Valmista seuraavat kerrokset samaan tapaan.
  9. Painele lopuksi lasagnea kevyesti, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Ripota päälle juustoraaste.
  10. Kypsennä 175 asteessa n. 1 tunti. Anna vetäytyä 15 – 20 minuuttia ennen tarjoilua.

    Tekijä: Matilda

Kuvahaun tulos haulle lasagne