Ruokanurkkaus: Laskiaispullat hillolla

Mansikkaiset laskiaispullat

Mansikkaiset laskiaispullat on resepti kaikille, joiden mielestä laskiaispulliin kuuluu hillo. Voit tehdä taikinan itse tai käyttää esipaistettuja pullia.

Ainekset

12 kpl

Pullataikina

Voiteluun

    • 1kananmuna

Pinnalle

    • raesokeria

Mansikkatäyte

    • 250(n. 5 dl) mansikoita (pakaste)
    • n. 1/2 dl sokeria

Lisäksi

 

Valmistus

yli 60 min

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lämmitä neste 42-asteiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Alusta taikina tasaiseksi, käsistä irtoavaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
  2. Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullia pellillä leivinpaperin päällä liinalla peitettynä. Voitele munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Sulata mansikat. Valuta mansikoista mehu. Sekoita joukkoon sokeri samalla mansikoita hieman survoen. Jätä mukaan sattumia.
  4. Halkaise pullat jäähtyneenä. Paina pullien keskelle kolo täytettä varten.
  5. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla. Täytä pullat mansikkatäytteellä ja kermavaahdolla. Tarjoa heti.
Tekijät: Matilda ja Patricia
Lähde: K-ruoka