Ruokanurkkaus: Ystävävänpäiväleivokset

Suloisen vaaleanpunaisilla leivoksilla voit ilahduttaa ystäviä ja muita läheisiäsi.

20 annosta 

Kesto: 3 h 37 min

Työaika 30 min

Uunissa 7 min

Hyydytys: 3 h

 

POHJA

4
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ¼ dl
ruisjauhoja
½ dl
perunajauhoja
2 tl
leivinjauhetta

TÄYTE JA PÄÄLLYS

3
liivatelehteä
3 dl
puolukoita
1 dl
sokeria
1 dl
1 prk (250 g)
2 tl
vaniljasokeria

KORISTELUUN

(sydämen muotoisia)
nonparelleja

OHJE

  1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 225 asteessa 6 – 7 min.
  2. Kumoa kypsä pohja sokerilla tai seesaminsiemenillä sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Soseuta puolukat. Mausta sose sokerilla. Kuumenna 1/2 dl puolukkasoseesta. Liuota siihen liivatelehdet. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, n. 5 min
  4. Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos. Mausta vaniljasokerilla. Tarkista makeus.
  5. Jaa kääretorttulevy puoliksi. Levitä puolet täytteestä toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle. Levitä loppu täyte pintaan. Koristele nonparelleilla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia. Jaa 20 leivokseksi.
    Tekijät: Matilda, Aava ja Tuulia
    Lähde: Valio