Ruokanurkkaus: Piparkakkutaikina

Piparitaikina on helppo valmistaa ihan itse kotona. Anna taikinan kovettua yön yli jääkappisa näin siitä tulee täydellinen.

Ainekset:

125 g voita

1 dl sokeria

3/4 dl siirappia                                                            Kuvahaun tulos haulle piparit

1 ½ tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl jauhettua pomeranssi kuorta

1 tl jauhettua kaardemummaa

½ tl  jauhettua neilikkaa

1 kananmuna

4-4 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl sodaa

Valmistus: yli 60 min

  1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
  2. Sekoita joukkoon muna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita taikina tasaiseksi. (Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita.) Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
  3. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä muoteilla erilaisia pipareita.
  4. Paista pieniä ja keskikokoisia pipareita 200 asteessa noin 5-8 minuuttia ja isoja pipareita 175 asteessa 8-12 minuuttia. Paista samankokoiset piparit samalla pellillä.

lähde: K-Ruoka

Tekijät: Matilda ja Papu