Ruokanurkkaus: Halloumiburgerit ja bataattiranskalaiset – PoikkisFantAsiaa

Ruokanurkkaus: Halloumiburgerit ja bataattiranskalaiset

Halloumiburgerit

Kokeile vaihteeksi kasvishampurilaisia halloumi- tai grillijuustosta.

Ainekset 4 annosta

1 pkt (4 kpl/300 g) kiviuunisiemensämpylöitä

1 pkt (250 g) Grilli- tai halloumjuustoa

öljyä paistamiseen

1 (100g) tomaatti

1/2 (50 g) punasipuli

1/2 ps jääsalaattia

Tsatsiki

pala (100 g) kurkkua

1 valkosipulinkynsi

1 tlk (200 g) turkkilaista jogurttia

1/2 dl minttua hienonnettuna

1/4 tl suolaa

ripaus mustapippuria

Valmistus alle 30 min

  1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja nosta kastike jääkaappiin maustumaan.
  2. Viipaloi grilli- tai halloumjuusto 8 osaan ja paista juustoviipaleet pannulla pienessä öljytilkassa kauniin ruskeiksi. Paista sämpylät uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja suikaloi kuorittu punasipuli.
  3. Halkaise sämpylät ja kokoa hampurilaiset siten, että kuhunkin hampurilaiseen tulee salaattia, kaksi juustoviipaletta, sipulia, tomaattia ja tsatsiki.

Bataattiranskalaiset

Bataattiranskalaiset paahtuvat maukkaiksi uunissa. Tarjoa lisäkkeenä maukas dippi.

Ainekset 4 annosta

1 (700 g) bataatti

n. 1 rkl (oliivi) öljyä

ripaus suolaa

Valmistus 30-60 min

  1. Pese bataatti huolellisesti ja kuivaa pinta. Leikkaa bataatit tikuiksi. Pyörittele tikut öljyssä ja levitä pellille leivinpaperin päälle.
  2. Paista 225-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Ripottele pinnalle suolaa. Tarjoa esimerkiksi valkosipulidipin kanssa.

Vinkki! Rapeamman lopputuloksen saat rasvakeittimellä.

 

Tekijät: Matilda&Patricia