Ruokanurkkaus: Perunarieskat

Perunarieskat valmistuvat näppärästi perunasosejauheesta. Rieskat maistuvat vaikkapa keiton tai teen seurana.

Ainekset 4 kpl

1ps (105 g) perunasosejauhetta

3 dl kevytmaitoa

2 dl vettä

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta

1/4 suolaa

2 dl hiivaleipävehnäjauhoja

Valmistus yli 60 min

  1. Kiehauta maito ja vesi kattilassa. Ota kattila ja ripottele joukkoon perunasosejauhe samalla hyvin sekoittaen. Jäähdytä sose jääkaappikylmäksi.
  2. Lisää muna soseeseen. Sekoita leivinjauhe ja suola jauhoihin. Sekoita jauhoseos perunasoseen joukkoon.
  3. Jaa taikina 4 osaan ja taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen heti ohuiksi (n. 1/2 cm) rieskoiksi.
  4. Paista 225 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Tarjoa perunarieskat lämpiminä.

Tekijät: Matilda&Patricia