Ruokanurkkaus: Sushi

Makisushit on yleensä täytetty lohella, kurkulla ja avokadolla. Vaihtele täytteitä makusi mukaan.

Ainekset n.50 kpl

2 1/2 dl (250g) sushiriisiä

5 levyä sushi merilevää

2-3 rkl riisiviinietikkaa

3/4 rkl sokeria

3/4 tl suolaa

2 tl wasbitahnaa

1/2-1 pkt (150 g) graavikirjolohta

n. 50 g kurkkua

1/2 syöntikypsää avokadoa

Lisäksi:

soijakastiketta

wasabitahnaa

sushi inkiväärilastuja

Valmistus yli 60 min

  1. Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi  kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.
  2. Lisää 4 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä  kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä kettämisen aikana.
  3. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella. (Voit myös maustaa riisin vain riisiviinietikalla.) Levitä riisi laakealle vadille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Suikaloi graavikirjolohi ja kurkku pitkittäin. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuoresta esimerkiksi lusikalla. Suikaloi avokado.
  5. Aseta merilevämatto tuorekelmun tai bambumaton päälle. Levitä riisiä ohueksi kerrokseksi kahteen kolmasosaan merilevämatosta. Sipaise riisin keskelle ohuelti wasabia. Asettele lohta, kurkkua ja avokadoa riisin keskelle pitkittäin.
  6. Kääri kelmun tai maton avulla tiukaksi rullaksi. Kostuta tarvittaessa merilevämaton reuna veteen kastetulla sormella, jotta reuna tarttuu paremmin kiinni. Tee samoin muut sushirullat. Leikkaa rullat terävällä veitsellä 10 osaan. (Kostuta tarvittaessa veitsi vedellä.) Tarjoa makishusit soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.

 

Tekijät: Matilda ja Patricia