Ruokanurkkaus: Sima

Kotisima kuuluu vappuun. Kuka voisi vastustaa itsetehtyä simaa.

 

 

 

 

 

 

 

Ainekset: ohjeella tulee noin 9 litraa simaa. 

  • 8 l vettä
  • 2-3 sitruunaa
  • 1/2 kg fariinisokeria
  • 1/2 kg sokeria
  • 1/4 tl tuorehiivaa
  • rusinoita

Valmistus:      yli 60 min

Pese sitruunat hyvin harjalla. Kuori sitruunoiden keltainen osa ja purista mehut. Pane kuoret ja sokerit 10 litran sankoon.

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerin päälle. Mikäli haluat tummenpaa simaa käytä ainoastaan fariinisokeria (1kg). Lisää loput vedestä sekä sitruunoiden mehut. Lisää haaleaan seokseen hiiva.

Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaisenn pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu noin viikossa viileässä paikassa, noin kolmessa päivässä se valmistuu huoneen lämmössä.

Säilytä sima viileässä paikassa ja käytä noin viikon kuluessa.

tekijät: Patricia&Matilda