Ruokanurkkaus: Mutakakku

Helppo mutakakku tehdään kaakaosta. Ainekset vain sekoitetaan keskenään. Kakku on parhaimmillaan uunituoreena.

Ainekset 8 annosta

  • 150 g meijerivoita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 11/2 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 dl kaakaojauhetta (tummaa)
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

Lisukkeeksi

  • 1-2 kuohukermaa
  •  maustettua rahkaa tai jäätelöä

Valmistus alle 30 min

  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjanvuan pohjalle.
  2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Ota kattila liedeltä. Sekoita sokeri rasvan joukkoon. Lisää kananmunat.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.
  4. Levitä taikina vuokaan. paista 200 asteessa uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Jätä kakku hieman taikinamaiseksi. Vaahdota kerma ja sekoita se rahkan joukkoon.

 

Tekijät: Patricia&Matilda