Ruokanurkkaus: Cake popsit

 

 

 

 

Makeat ja Mahtavat Cake popsit eli kakkutikkarit!

20 annosta

Valmistusaineet:

suklaakakkumassa

2 ½ dl vehnäjauhoja

2 ½ dl sokeria

1 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasodaa

½ tl suolaa

1 kpl kananmunia

1 dl täysmaitoa

½ dl rypsiöljyä

1 tl vaniljasokeria

1 dl kuumaa vettä

Muut aineet:

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2 ½ dl tomusokeria

2 rkl voita

½ rkl täysmaitoa

Tarvikkeet

25 kpl Tikkari- tai jäätelötikkuja

200 g Talous- tai leivontasuklaata

1 dl Strösseleitä tms koristeluun

Valmistusohje

Suklaakakkumassan valmistus

  • Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
  • Voitele ja jauhota irtovuoka.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä joukkoon.
  • Lisää kananmunat, maito ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti.
  • Lisää kiehautettu kuuma vesi joukkoon ja sekoita.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 35-40 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä ja seistä seuraavaan päivään. Säilytä jääkaapissa tai kuvun alla huoneenlämmössä.
  • Seuraavana päivänä murenna kakku kulhoon. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuustoseos, tomusokeri ja pehmeä voi. Yhdstä murennettu kakku ja tuorejuustoseos. Sekoita ainekset hyvin sormin tai haarukalla. Lisää tarvittaessa maitoa n. 1/2 rkl. Anna seoksen seistä jääkaapissa muutamatunti. Kylmä massa helpottaa kuorruttamista.

Kuorruttaminen

  • Pyörrittele massasta palloja ja työnnä pallot tikkuihin.
  • Sulata suklaa(t) kattilassa vesihauteessa.
  • Dippaa tikkarit sulaneeseen suklaasaeen. Kopista ylimääräiset suklaat pois. Anna suklaan jähmettyä minuutti ja koristele.
  • Aseta cake popsit johonkin pystyasentoon. Käytä esimerkiksi pastalävikköä tai kukille tarkoitettua vaahtosientä.
  • Anna suklaan jähmettyä. Voit halutessasi dipata tikkareiden pään uudestaan valkoiseen suklaaseen tai koristele suklaaraidoilla.

Vinkki!

  • Aloita cake popsien valmistelu vähintään edellisenä päivänä. Cake popsit säilyvät hyvinä ja kosteina useamman päivän.
  • Jos tikut ovat liukkaita, kasta tikunpää ensin suklaaseen ja työnnä sen jälkeen taikinapallo tikkuun.
  • Tikkaritikkuja myydään askartelu- ja/tai leivontakaupoissa.

Tekijät: Matilda&Patricia