Hiukan myöhässä: Saksan leirikoulu

 

12.3. koulumme kuudesluokkalaiset saksanlukijat lähtivät leirikouluun Müncheniin ystävyyskouluumme nimeltä Sonnenschein. Oppilaat olivat Saksassa sunnuntaista perjantaihin. Oppilaat menivät asumaan viikon ajaksi saksalaisiin perheisiin, joitten lapsi kävi Sonnenscheinin koulua. Mukana oli myös saksan opettaja Terhi Mykkänen, Rautamantulaisten opettaja Juha Alanne, Noora Raikamo ja Pekka Tamminen joiden lapset olivat mukana matkalla.

Sunnuntaina perheet olivat lentokentällä oppilaita vastassa. Sieltä kaikki lähtivät perheiden kanssa viettämään aikaa ja tutustumaan. Sunnuntaina oli myös mahdollisuus mennä eläintarhaan, mutta kaikki eivät päässeet. Koulussa oppilaat kirjoittivat päiväkirjaa koko reissun ajan.

Maanantaina oli ensimmäinen koulupäivä. Koulussa tutustuttiin saksalaisiin oppilaisiin ja opettajiin. Koulussa oli Weißwurstia ja Bretzeleitä, joita oppilaat saivat maistaa. Iltapäivällä suurin osa vierailivat Allianz areenalla.

Tiistaina käytiin kaupunkikierroksella, jossa opas kertoi Münchenin nähtävyyksistä. Kaupunkikierros oli tylsä! Iltapäivällä oltiin perheiden kanssa.

Keskiviikkona oli tavallinen koulupäivä ja iltapäivällä aikaa perheiden kanssa.

Torstaina mentiin Dutsches Museumiin. Siellä käytiin planetaariossa, kaivosnäyttelyssä ja sähkökierroksella. Kaikkien mielestä sähkökierros oli mielenkiintoinen, mutta inhottava kovien äänien takia. Syötiin museon pihalla välipalaa ja käytiin museon matkamuistokaupassa.

Perjantaina oli koulupäivän jälkeen tehtiin viimeiset jutut yhdessä perheiden kanssa ja illalla lähdettiin lentokoneella. Lentokentältä kaikki ostivat karkkia ja tuliaisia. Lentokoneessa oli todella väsynyttä porukkaa. Kaikilla oli jo ikävä omaa perhettään. Matka oli ikimuistoinen:))
 

Reporttereina: Ella, Peppi, Saara ja Sara