Ruokanurkkaus: Kinkku-Ananaspizza

 

Kinkku-Ananaspizzan ohje

Raaka-aineet

pohja

2dl vettä

25g hiivaa

1/2 tl suolaa

4 -5 dl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

Täyte

1 tlk (390g) pastakastiketta (tomaatti-valkosipuli)

n. 200 g ylikypsää saunapalvikinkkua suikaloituna

½ ps (500 g) emmental-mozzarellajuustoraastetta

mustapippuria

1 tlk (227 g) ananaspaloja

2 tl pizzamaustetta tai oreganoa

Valmistus 30-60min

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot käsin ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää rasva alustamisen loppyvaiheessa. Jätä taikina mahdollisimman pehmeäksi.
  2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi. Taputtele tai kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi jauhotetulle leivinpaperille.
  3. Levitä pastakastiketta tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle. Ripottele kinkkusuikaleet ja juustoraaste pohjan päälle. Mausta pippurilla. Valuta liemi ananspaloista ja jaa palat tasaisesti pizzalle.
  4. Paista pizzaa uunin alimmalla tasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele pinalle pizzamaustetta tai oreganoa. Tarjoa salaatin kanssa.

 

Tekijät:Matilda&Patricia